sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Princess on ihan tööt.

Pieni nuppu on väsynyt. Takana on ensinnäkin huonosti nukuttu yö. Ei, ei ollut herne patjan alla. Eikä nenussa. Mutta me rapsutettiin, pitkin yötä. Pääsääntöisesti siis Sessa rapsutti ja palvelusväki tietysti kuunteli, pitkin yötä. Niin toivoin että uusi atopialääke olisi ihmelääke ja kaikki murheemme olisi pois pyyhkäisty. Vaan ei. Mietin nyt josko heinän kukinta-aika on pahentanut tilanteen, tai ehkä nykyannostus ei vain riitä. Joka tapauksessa edessä on taas uusi lääkärikäynti. Mutta siis päivän kulkuun. Voitteko uskoa, noustiin  ylös vasta puoli 10:ltä! Ja palvelusväkensä vielä ennen hänen majesteetillista korkeuttaan. Jatkettiin samalla tahdilla eli syötiin aamupalakin pitkän kaavan mukaan. Sitten perinteiset pölynpoistotalkoot ja muu steedaus, sen jälkeen rykäistiin  itsemme sunnuntailenkille kun kaatosade lakkasi piiskaamasta. Ilma oli ihanan happirikas sateen jäljiltä, tuuli teki siitä jotenkin englantilaistyylisen, se lennätti ajatukset Yorkshireen ja James Herriotin ihmeelliseen maailmaan... No niin, takaisin Ravaniin.  Lenkistä tulikin odotettua pidempi, pitkälti toista tuntia, etenimme verkkaiseen tahtiin Sessan keskittyessä tuoksuihin ja minun peltomaisemiin. Ja koska Sessa vispaa matalalla ilman kumisaappaita niin pesupäivähän tästä kehkeytyi. Vaan eipä tuo haittaa. Saadaan pestä misu Malaseb-shampoolla ja toivoa että toisi helpotusta ihon kutinaan. Tunnetusti pesun jälkeen otetaan lepoa, ja kun isukkikin kotiutui tässä vaiheessa, otettiin kunnon päikkärit sohvalla koko perhe.
Sen jälkeen olikin edessä päivän pelätyin vaihe. Iskä ja äiskä oli suunnitellut ulos syömään lähtemistä ja koska näillä leveysasteilla ei juuri koiria ravintoloihin saa viedä, vaikka laki sen jo salliikin, oli ainoa vaihtoehto se hänelle epämieluisin, jäädä yksin kotiin. Kun kyseessä on eroahdisteinen koira -ja emäntä- lopputulema on se että kasvispitsa syötiin ennätysajassa, samoin eteisen puukynnys. Saatte arvata kumpi söi kumman. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin,  korvapuhdistuksen ja turkin harjauksen jälkeen väsynyt prinsessa simahti sohvalle lempityynynsä viereen.

Princess is so tired. First of all we didn´t sleep very well last night. She was scracthing herself again, constantly, and it made her very  restless.  It seems that I was too hopeful with the new medicine Atopica. Apparently it is not enough. Or maybe the doze is too small, after all it is hay season..  Well, it looks like we are going to doctors again.
But about our day, we got up at 9.30! Actually we - the servants got up and HRH continued snoring. She came downstairs when breakfast was served. After breakfast we had the usual against-dust-war ( vacuuming and dusting the bedlinen) and then a long nice walk in a fresh air. It had been pooring with rain all night, so the air was so clean that we walked even longer than had in mind at first. And because it had rained poor thing didn´t know that bath was waiting for her.. I washed her with Malaseb shampoo to try to reduce the itchiness, though I don´t think it´s gonna do much. And as we know Princess gets tired after wash up, so we had a nice little family nap on the sofa afterwards. The most scaring thing was yet to come for our girl. Mom and dad were about to eat out tonight and she wasn´t invited, unfortunately. And you can imagine when it comes to a dog with a parting anxiety - as well as female owner suffering the same illness - the vegepizza and doorstep were eaten in a world record time. You can decide which ate which one..
But all´s well that ends well, so after brushing and grooming she finally rested her head on her favourite pillow and fell in sleep with a deep sigh.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti